Könyvek  -  Stílusok  -  Könyvtárak

XIV. A mi könyvtárunk






Nézz utána a főiskolai könyvtár rendezvényeinek!

NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA KÖZPONTI KÖNYVTÁR ÉS SZAKIRODALMI INFORMÁCIÓS KÖZPONT









A Nyíregyházi Tanárképző Főiskola első tanévének ünnepélyes megnyitója 1962. szeptember 21-én volt, ekkor alakult a főiskolai könyvtár is. Az első tíz év a Vasvári Pál utcai épületegyüttesben telt, a mai oktatási épületet a kollégiumokkal együtt és a modern, új könyvtárral az 1971/72 tanévtől vehették birtokba az oktatók, hallgatók. A Bessenyei György nevet 1972-től 2000-ig használta a Tanárképző Főiskola.

Könyvtárunk állománya, dolgozóinak létszáma az eltelt évek során egyre nőtt, az oktatott tudományterületek számának bővülése a könyvállomány bővítését is magával hozta.

2000 január elsején a Bessenyei György Tanárképző Főiskolának és a Gödöllői Agrártudományi Egyetem Főiskolai Karának integrációjával létrejött az egységes többkarú Nyíregyházi Főiskola , a könyvtár állománya összeolvadt a mezőgazdasági főiskola könyvtárának anyagával (kb. 40.000 kötet).

Az integráció új épületegyüttes építését, és a meglévők felújítását és korszerűsítését is eredményezte, így ma Magyarország legszebb, legnagyobb felsőoktatási intézményei közé tartozik főiskolánk, benne a nagy tereket , világos szabadpolcos kölcsönzési részt, korszerű feldolgozói munkaszobákat, konferenciák rendezésére is alkalmas olvasótermet magába foglaló könyvtárral.

Jelenleg kb. 200.000 kötetes könyvállomány, 750 időszaki kiadvány, 160 számítógépes munkaállomás, WIFI csatlakozási lehetőség várja az olvasókat, felhasználókat. Igyekszünk szabadidős programokat is kínálni látogatóinknak, Könyvtári Teadélutánunkon ismeretterjesztő előadásokat hallgathatnak, Könyvtár Galériánk keretében neves grafikusok, festők képei láthatóak, Mesedélutánjainkon pedig a legkisebbekkel is foglalkozunk.