VIII/1.4. Nyíregyházi Főiskola Gazdasági és Társadalomtudományi Kar

ÚTMUTATÓ A SZAKDOLGOZAT ELKÉSZÍTÉSÉHEZ

A GAZDASÁGI ÉS TÁRSADALOMTUDOMÁNYI KAR HALLGATÓI SZÁMÁRA

4.1.5. Hivatkozások

- A szakdolgozat azon megállapításaira (mondataira, bekezdéseire, adataira),

amelyeket más művekre támaszkodva ír a szerző, egyértelműen hivatkozni kell.

- A hivatkozás a vonatkozó szövegrész végén zárójelben a szerző vezetékneve és az évszám feltüntetésével történik (Szerző1 Vezetéknév - Szerző2 Vezetéknév, 2009). Három vagy több szerző esetén a második szövegközi hivatkozástól kezdődően az első szerző megnevezése után et. al. kifejezéssel rövidíthető a hivatkozás (Szerző1 Vezetéknév et. al., 2008). Egyazon szerző két, azonos évben kiadott publikációjára az évszám után írt "a" ill. "b" jelzéssel hivatkozunk. (Szerző Vezetéknév, 2008a).

- Szó szerinti idézet - melyet idézőjelek között kell szerepeltetni -, felsorolás,

fordítás, táblázat vagy ábra esetén a pontos oldalszám is kötelezően megjelölendő

(Szerző Vezetéknév, 2009, 85. old.).

4.1.6. Irodalomjegyzék

- Az irodalomjegyzék a dolgozatban szereplő hivatkozások visszakeresést elősegítő összefoglalása. Az irodalomjegyzék csak olyan művet tartalmazhat, melyre a szövegben hivatkozik.

- A hivatkozott művek a szerzők ABC sorrendjében szerepelnek az irodalomjegyzékben. A művek szerepeltetésekor a szerző nevét írjuk előre (magyar szerzők esetén a teljes nevet, külföldi szerző esetén csak a vezetéknevet és a keresztnév kezdőbetűjét), ezt közvetlenül a megjelenés évszáma követi zárójelben. Kettőspont után következik a cím, a kiadó neve és a kiadás helye, valamint folyóiratcikkek esetén az évfolyam és az oldalszám.

- Internetes forrás esetén is szükséges a szerző és a cím megjelölése a honlap vagy portál neve mellett, ennek hiányában a honlap vagy portál neve szerepeltetendő.

Szükséges továbbá az internetes cím (URL) és letöltés dátumának feltüntetése. Az

internetről hivatkozott oldalt le kell tölteni, hogy a szerzőnél visszakereshető

legyen.

Példák:

Antal-Mokos Zoltán - Balaton Károly - Drótos György - Tari Ernő (1997): Stratégia és szervezet. Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó, Budapest.

Balaton Károly (1988a): Az információtechnológia hatása a vállalatok versenyképességére. Műszaki-gazdasági tájékoztató, 12. évf. 3. sz. március.

Balaton Károly (1988b): Szervezeti változás és mikroelektronika. Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó, Budapest

Vetkatraman, N. (1991): IT-induced Business Reconfiguration. In: Scott Morton, M. S. (ed.): The Corporation of the 1990s: Information Technology and Organizational Transformation. Oxford University Press, New York.

Weicher, M. - Chu, W. W. - Lin, W. Ch. - Le, V. - Yu, D. (1995): Business Process Reengineering. Analysis and Recommendations. http://www.netlib.com/bpr1.htm#isit, 1996. február 23-án.

Forrás:

http://www.nyf.hu/gtk/sites/www.nyf.hu.gtk/files/letoltesek/Szakdolgozat%20utmutatoGTK.pdf  (2011-08-29)