VIII/2.2. Tudományos és Műszaki Tájékoztatás

A kézirat fontos része az irodalomjegyzék (mindig Irodalom alcímen), azoknak a műveknek a felsorolása, amelyeket a szerző munkája során felhasznált. Könyv esetén szerepeljen a mű szerzője, címe, a kiadásjelzés (hányadik kiadás), a kiadás helye, a kiadó neve, a kiadás éve, az oldalszám és - ha van - az ISBN (pl. NAGY F.: Ezerszáz év üzenete. Budapest, Better Kiadó, 1996. 96 p. ISBN 963 85433 2 9); folyóiratcikk esetén a cikk szerzőjének neve, a cikk címe, a folyóirat címe, kötet- és füzetszáma, a megjelenés éve és az oldalszámozás (pl. PAPP I.: A könyvtári ellátás rendszere és a könyvtári törvény. = Tudományos és Műszaki Tájékoztatás, 44. köt. 9. sz. 1997. p. 323-327.).

Ha a szövegben hivatkoznak a forrásokra, ezeket az előfordulás sorrendjében közöljék, ha nem, a szerzők neve szerinti ábécérendben. A szövegben és az irodalomjegyzékben is szögletes zárójelbe tegyék a hivatkozási számokat.

Ha lábjegyzetben kívánnak valamit közölni, azt *-gal megjelölve a kéziratlap aljára írják. Ha a megjegyzések száma több 3-nál, a cikk végén, folyamatos sorszámozással kérjük a jegyzetet.

Forrás: http://tmt.omikk.bme.hu/tajekoztato.html  (2011.02.24.)